De stad van de toekomst

Op deze pagina ben je niet toevallig beland, maar omdat je weet dat de stad vandaag hunkert naar de perfecte mix tussen buitenruimte op mensenmaat en respect voor de biodiversiteit van ons ecosysteem.  En dus ben je op zoek naar solide groen-blauwe oplossingen om die twee binnen je project hand in hand te laten gaan.

 

Gevonden!

 

Architect, aannemer, bouwmeester of particulier? Voor iedereen die in de ontwikkeling van onze steden haar of zijn steentje wil bijdragen aan de stad van morgen, is Wibio de betrouwbare partner die kennis, service en de juiste producten in huis heeft.

 

Ontdek de oplossingen die Wibio voor jouw project in petto heeft!

Boom­infrastructuur

In de dichtbebouwde stad is het ’s zomers heerlijk toeven in de schaduw van dezelfde boom die bij een stevige plensbui voor waterbuffering zorgt.

Stormwater­infrastructuur

Al regent het pijpenstelen, je straat wordt niet in een kolkend riviertje omgetoverd, want gepaste infrastructuur ontlast de riolering en maakt maximale recuperatie van het hemelwater mogelijk.

Lijnafboording

Vrij van onderhoud consolideert deze efficiënte scheiding het lijnenspel tussen verschillende ondergronden en maximaliseert ze de visuele impact van de buitenruimte. Materiaalkeuze en slim ontwerp zorgen voor snelle en duurzame installatie.

Plantvlakken

Een stad die naar de toekomst kijkt, neemt elke kans te baat om groen in te passen. Bovenop ondergrondse voorzieningen en infrastructuur reiken plantvlakken de oplossing aan.

Verticale tuinen

Een verticale tuin brengt het hele jaar door leven op je stadskoertje of op gelijk welke blinde muur. Het ontspannende groene uitzicht mist ook in de openbare ruimte zijn effect niet.

Daktuinen

Voor een stad zijn daktuinen een geschenk uit de hemel: een lust voor het oog en meteen ook airco, luchtfilter, waterbuffer en -zuiveraar, ja, zelfs voedingsproducent.

Mobiel groen

Waar een structurele oplossing niet meteen mogelijk is, worden pleinen en straten in 1-2-3 opgefleurd met een mobiele groene muur, bloementoren of boombak. Ideaal ook als verkeersgeleider bij evenementen.

Publieke tuinen

Om een stad te beleven hebben haar inwoners nood aan aantrekkelijke oases waar ze elkaar kunnen ontmoeten om te vertellen, spelen, ontspannen, dromen, …

Privétuinen

Een geslaagde privétuin is een uitgebalanceerde mix van water- en groenelementen, die tegelijk functioneel is en uitnodigt tot gezellig samenzijn of weldoende rust.