project:
Greenwall in stadskoer

Verhaal

 

In de lente van 2013 kocht een jong koppel een verouderde stadswoning in het centrum van Antwerpen. Met een grondige renovatie bliezen ze het pand nieuw leven in. Daarbij kozen ze ervoor het strakke en moderne design van het interieur naar buiten door te trekken. De koterijen maakten plaats voor een minimaal koertje met een maximale impact op de beleving, zowel visueel als functioneel.

 

Uitdaging

 

Een krachtig groen accent op hun binnenkoer was voor de nieuwe eigenaars een absolute must, zonder evenwel de terrasfunctie op te offeren. Daarbij dienden ze bovendien rekening te houden met de uiterst beperkte buitenruimte van 6,5 bij 1,25 m.

 

Project details

 

Als een groene waterval contrasteert de Greenwall niet alleen sterk met de neutrale interieurkleuren, gezien vanuit de keuken is het ook een natuurlijke eyecatcher. Het groen van de planten creëert een oase van rust in de drukte van de stad.

 

Geïntegreerd product

 

De enkelzijdige Greenwall is 2,5 m hoog, 6 m breed en werd beplant met Carex Morrowii.

 

Dankzij de eenvoudige installatie van de Greenwall werd deze groene muur in amper 4 uur geplaatst door 2 personen.

 

Dit project toont perfect aan dat het dankzij eenvoudige structuren, zoals de Greenwall, niet moeilijk hoeft te zijn om meer groen in de stad mogelijk te maken.