Daktuinen

Hoogbouw is de oplossing om de uitdeinende verstedelijking af te remmen en tegelijk de bevolkingsgroei op te vangen. Daktuinen zijn in die context het antwoord op verschillende klimaateisen die de stad van morgen stelt. Dat ze een lust voor het oog zijn, is mooi meegenomen.

 

In periodes van hitte matigen daktuinen de temperatuur in de stad beduidend. Dan wordt het misschien ook net iets aanlokkelijker om je airco uit te laten en op je energiefactuur te besparen. Bij hevige regenval bufferen ze het water, zodat we overtollig regenwater van straten en uit kelders weghouden. Bovendien vinden in deze zwevende groenoases heel wat micro-organismen een geschikte habitat. Daktuinen verlichten dus ook de druk op de biodiversiteit.

 

Hoe geweldig is het trouwens om vanaf de drukke straat omhoog te kijken en de blauwe lucht door weelderig groen omkaderd te zien? Of om vanaf een groen dak te genieten van een stadspanorama met daken vol planten, bomen en grassen? Niemand die zal ontkennen dat wonen en werken in zo’n sfeer een pak aangenamer worden!