Lijnafboording

Een efficiënte afboording consolideert op het terrein het lijnenspel van het ontwerp tussen de verschillende aangelegde ondergronden. Zo maximaliseert ze de visuele impact van de buitenruimte, vergemakkelijkt ze het onderhoud en zorgt ze voor een veiligere omgeving.

 

Het praktische nut van afboordingen is alom bekend, maar we staan zelden stil bij hun veelzijdigheid. Ze zijn een vertrouwd beeld waar een stoep van de rijweg dient afgescheiden te worden, maar daar zijn ze meer dan alleen maar een technische oplossing: ze beschermen meteen ook zwakke weggebruikers als voetgangers en fietsers. Als opsluitband houden ze klinkers en andere verhardingen op hun plek, of het nu op je terras is of langs een bloemenborder. Daar zorgt de kantopsluiting niet alleen voor duurzaamheid, maar ook voor visueel aantrekkelijke accenten die het karakter van de tekening naadloos naar de buitenruimte vertalen.

 

Om de efficiëntie en het esthetische effect van je ontwerplijnen ook maximaal te realiseren op het terrein, beschik je met de afboordingen van Wibio over de gepaste instrumenten. De verschillende materiaalkeuze, dikte en afwerking maken dat je kan kiezen uit AluExcel, Contour en Verge om voor elke toepassing de beste oplossing te vinden qua stijl, veiligheid en stevigheid.