Plantvlakken

Een stad die naar de toekomst kijkt, neemt elke kans te baat om groen in te passen. Op plaatsen waar dat minder evident lijkt, zoals bovenop ondergrondse voorzieningen en infrastructuur, bieden keerwanden en plantvlakken een uitkomst.

 

Heb je nood aan een robuuste scheiding die een hoogteverschil in je bodemontwerp weet te creëren of op te vangen? Dan kan je beroep doen op de Brink. Dit sterke, voorgevormde stalen afboordingsconcept op maat past in elk ontwerp, of dat nu recht of organisch is. Waar bomen en struiken niet in volle grond geplant kunnen worden, kan je op de TreeCube rekenen, een stijlvolle en onderhoudsarme boombak. De panelen van de Shape maken het dan weer mogelijk om je plantbakken volledig naar wens samen te stellen. Zelfs als keerwand kan de Shape zijn mannetje staan.

 

Verhoogde plantvlakken bieden twee belangrijke voordelen. Zo minimaliseren ze allereerst de kans dat de aanplant vertrappelt of platgereden wordt, een triest lot dat veel kleine, frêle plantjes vaak beschoren is. Visueel zorgen niveauverschillen dan weer voor een extra aantrekkelijke factor in je ontwerp. Ze accentueren de paden en met groenelementen en een eventuele zitbank helpen ze de ongedwongen sfeer te creëren die nodig is om stadspleinen en –tuinen om te toveren tot een levendige sociale hotspot.