Wibio Edging omlijnt de tuinen van de award winnende Kew Gardens

De historische tuin van Kew Gardens in London won eind september de Europese Erfgoedprijs voor historische tuinen. De European Garden Awards wordt uitgereikt door een internationale jury van het Europese Netwerk voor Historische Tuinen (EGHN) en de Schloss Dyck Foundation. Het tuinnetwerk brengt sinds 2010 veertien Europese landen samen; Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Nederland, Zweden, Italië, Ierland, Polen, Oostenrijk, Denemarken, Portugal, Spanje en Rusland.

 

Bij de selectie van de tuinen wordt er niet alleen gekeken naar spectaculaire tuinkunst of perfect onderhouden borders of gazon. Men hecht ook belang aan:

  • stedenbouwkundige aspecten,
  • duurzaamheidsvraagstukken,
  • bijzonder aanbod voor bezoekers,
  • betrokkenheid van het maatschappelijk middenveld.

Kortom, alle finalisten moeten de inspiratie vormen voor andere projecten of als rolmodel dienen.

 

Dit jaar werden de finalisten ondergebracht in vijf categorieën:

  1. Europese erfgoedprijs voor historische tuinen
  2. Beste ontwikkeling van een historische tuin of park
  3. Innovatief hedendaags ontwerp van een tuin of park
  4. Grootschalige groene netwerken
  5. Beste ontwikkeling van een cultureel landschap op Europees niveau

 

Kew Gardens ging dit jaar met de eerste categorie aan de haal. Hiermee worden ze beloond voor hun jarenlange excellentie in botanica en tuinieren. En aan dit laatste hebben wij een kleine bijdrage mogen toevoegen. De vele paden en borders werden afgeboord met onze Verge afboording. In totaal werd er 400 lm gegalvaniseerde en 300 lm CorTen® Verge geïnstalleerd. Een oplossing die het onderhoud van de tuinen aanzienlijk zal vergemakkelijken.

Bron: https://wp.eghn.org/en/2018-2019-2/